Formule 1

Mercedes voelt verschil wel degelijk: "In voorgaande jaren maakten andere teams het circuit schoon"

Uitgegeven door Bart • 6 april 2021 06:46 • Print artikel

Sinds het begin van dit seizoen duren de vrijdagtrainingen een half uur korter. In plaats van anderhalf uur duurt een vrije training nu nog slechts een uur. In Bahrein zagen we daardoor meer actie en waren de saaie momenten beperkt. Bijvoorbeeld Max Verstappen vond het niet nadelig, maar bij Mercedes zijn ze er minder blij mee, aangezien er minder tijd is om het programma af te werken.

Valtteri Bottas Mercedes


"Het verschil van een half uur maakt een groot verschil", zegt technisch directeur James Allison tegen F1i.com. "In voorgaande jaren konden we altijd wat langer wachten, zodat andere teams het circuit hadden schoon gereden. De baan was daardoor in een betere staat om het moment dat wij aan ons programma begonnen. Die luxe is nu verdwenen."

Volgens Allison is het programma in elkaar gedrukt en is er voor de teams geen moment rust. "Je moet direct beginnen en de runs volgen elkaar snel achter elkaar op. Met een half uur minder is je auto bijna continu op de baan. Je kunt niet meer rustig aan doen, je moet je strak aan het schema houden en alles moet soepel verlopen."

Voor de fans is de regelwijziging een stuk leuker om naar te kijken. "De druk op de teams is hoog, maar er gebeurt meer in kortere tijd. Voor de fans is het leuker om naar te kijken, omdat er altijd wel iets gebeurt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS