Formule 1

Mercedes verwacht zware inhaalrace voor Lewis Hamilton: "Het middenveld is heel snel nu"

Uitgegeven door Bart • 10 oktober 2021 09:57 • Print artikel

Lewis Hamilton nam vrijdag een vierde verbrandingsmotor in gebruik en krijgt daarvoor een gridstraf van tien plaatsen voor de Grand Prix van zondag. De Brit reed in de kwalificatie de snelste tijd en begint zijn race dus vanaf P11. De concurrent van Max Verstappen staat voor een inhaalrace en trackside engineering directeur Andrew Shovlin denkt niet dat het makkelijk zal worden om door het veld naar voren te rijden.

Lewis Hamilton


"Het is altijd lastig om een circuit te kiezen om een gridstraf te nemen", aldus Shovlin. "We hadden voor Mexico kunnen gaan, omdat Red Bull daar altijd sterk is. De Honda-motor is daar heel sterk. Moeten we onszelf overgeven en zeggen dat we ze niet kunnen verslaan? Aan de andere kant wordt een inhaalrace lastiger als je zelf niet competitief bent."

"Hier in Turkije hebben we een goede auto en kunnen we zeker aan een goede inhaalrace denken. Maar het middenveld is wel erg sterk nu, dus het wordt moeilijk om in te halen. Het is een keuze tussen een circuit waar je wel sterk bent of niet. Na de race weten we of we een goede keuze hebben gemaakt of niet."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS