Formule 1

Mercedes versus Red Bull: intense politieke titelstrijd tussen de twee topteams: "Toto's mening..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2021 10:02 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat zijn relatie met zijn Mercedes-collega Toto Wolff in de vergetelheid is geraakt door de 'intense politieke titelstrijd' tussen de twee topteams van de F1.

Christian Horner en Max Verstappen (Red Bull Racing)


De felle rivaliteit tussen de twee toonaangevende F1-teams en hun stercoureurs - Max Verstappen en Lewis Hamilton - werd geleidelijk in gang gezet aan het begin van het seizoen, maar is geëscaleerd tegen een achtergrond van intriges rond vermeende technische voordelen van elk team.

De flexibele vleugel van Red Bull werd afgelopen voorjaar betwist door Mercedes, terwijl de huidige snelheid van Mercedes op rechte stukken als verdacht wordt beschouwd door het team uit Milton Keynes, dat dreigt te protesteren tegen het ontwerp van de achtervleugel van Mercedes in Qatar, omdat het denkt dat het team gebruikmaakt van een 'verborgen' truc om de topsnelheid van de auto te verbeteren.

Het drama dat zich in Brazilië ontvouwde, waarbij de FIA stewards Lewis Hamilton uitsloten van de kwalificatie vanwege een niet-conforme achtervleugel, droeg alleen maar bij aan de moeizame relatie tussen de twee teams, waartoe Verstappen en Hamilton ook hebben bijgedragen door hun moordende rivaliteit en botsingen op de baan, waarvan de laatste afgelopen weekend ook in Sao Paulo plaatsvond.

In Qatar op vrijdag, Horner - die werd gekoppeld met Wolff in de middag teamleider mediaconferentie - bood een statusupdate over de relatie van Red Bull met zijn belangrijkste concurrent.

"Er is geen relatie, er is een competitie", antwoordde Horner op de vraag hoe zijn relatie met Wolff was in de tumultueuze titelstrijd van dit jaar. "En ik denk dat het interessant was om Toto's mening te horen na de sprintrace vorige week op zijn teamradio."

"We gaan maximaal pushen. We hebben hard gewerkt om in deze positie te komen. Ik denk dat het de eerste keer is dat ze uitgedaagd worden. Het is interessant om te zien hoe mensen onder druk reageren, hoe ze reageren als ze uitgedaagd worden. Het is verreweg het meest intense politieke titelgevecht waarin we in onze tijd in deze sport zijn geëvolueerd."

Aan de andere kant van de boksring deelde Wolff de mening van Horner dat er geen liefde is verloren tussen de twee mannen, maar hij benadrukte ook dat Mercedes volledig respect heeft voor de capaciteiten van Red Bull als concurrent.

"Er werken veel geweldige mensen bij Red Bull en uiteraard veel geweldige mensen bij Mercedes, en het is een hel van een gevecht", zei Wolff. "Er is een respect voor de capaciteit die Red Bull heeft, zeker. En het is duidelijk dat dit zwaar is, het is het wereldkampioenschap van de hoogste klasse in de autosport. Wat begon als olympisch boksen ging naar profboksen, en het is nu een MMA (mixed martial arts gevecht, red.), maar dat is oké."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS