Formule 1

Mercedes-teammanager Toto Wolff sluit Hamilton-Red Bull-deal niet uit...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 17:39 • Print artikel

SOCHI - Toto Wolff kan zich een scenario voorstellen waarin Lewis Hamilton besluit Mercedes aan het einde van het seizoen te verlaten. Eddie Jordan, die voorspelt dat Ineos het Mercedes-team zal kopen, beweerde vorige week dat Hamilton moet samenwerken met Max Verstappen bij Red Bull.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


"Ik vroeg me af wat Eddie had gedronken", zei Red Bull-teambaas Christian Horner toen hem dat werd gevraagd. "Vanuit het perspectief van een fan heeft hij absoluut gelijk, maar ik heb onlangs niets gehoord van Lewis, dus ik kan me alleen maar voorstellen dat hij blijft waar hij is."

Wolff stelt echter herhaaldelijk dat hij nog moet 'zitten' met Hamilton om de verlenging van het contract van de zesvoudig wereldkampioen te bespreken. "Zeg nooit nooit", zei hij toen hem gevraagd werd naar Jordans voorspelling. "Ik heb gekkere dingen gezien in mijn leven."

"Maar ik zie niet in waarom Lewis dat zou doen", voegde Wolff eraan toe. "Hij heeft een zeer sterke persoonlijke band met het merk Mercedes en het team dat hij hielp creëren. Op dit moment geven we hem de beste auto en hebben we wederzijds vertrouwen in elkaar. We hebben nog steeds succesvolle tijden voor de boeg. Ik geloof niet dat zo'n stap voor hem rationeel te begrijpen zou zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS