Formule 1

Mercedes-teambaas Toto Wolff: "Geen gemakkelijke taak voor George Russell"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2020 07:53 • Print artikel

Aanstaand weekend tijdens de Grand Prix van Sakhir is George Russell bij het team van Mercedes de vervanger van Lewis Hamilton. Daar mag de jonge Brit zich gaan bewijzen naast Valtteri Bottas en dat zal geen gemakkelijke opdracht worden. Teambaas Toto Wolff heeft echter alle vertrouwen in de van Williams geleende Russell."Allereerst wil ik onze loyale partners bij Williams bedanken voor de goede samenwerking en dat zij dit weekend George voor Mercedes willen laten racen", zo geeft Wolff aan op de website van het team. "De gesprekken met het team van Williams verliepen positief en pragmatisch. Dat waren de belangrijkste factoren om tot een overeenstemming te komen."

"Voor George zal het geen makkelijke taak worden om de overstap te maken van de Williams naar de W11", zo vervolgt Wolff. "Maar hij is klaar om te racen en kent de 2020-banden tot in detail. George heeft bij Williams een indrukwekkende vorm laten zien en speelt een belangrijke rol in hun poging om hoger op de grid te komen. Ik ben optimistisch gestemd dat hij sterk zal presteren naast Valtteri, die een zware referentie voor hem zal zijn."

Volgens Wolff is het debuut van Russell een kleine mijlpaal voor het team. "Dit wordt de eerste race met een coureur uit ons juniorprogramma bij de hoofdmacht van Mercedes. We leggen dit weekend onze volledige focus op onze sportieve prestaties om Valtteri en George zo goed mogelijk te laten scoren. Natuurlijk gaan onze gedachten ook uit naar Lewis en ondersteunen we hem zo veel mogelijk om snel te herstellen in deze periode van zelfisolatie."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS