Formule 1

Mercedes-strateeg James Vowles in actie voor McLaren

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2022 20:09

James Vowles is de hoofdstrateeg bij het team van Mercedes en heeft het team naar tientallen overwinningen geleid vanaf de pitmuur. Hij heeft besloten om het ook eens op de baan te gaan proberen en gaat komende vier races rijden in de Asian Le Mans Series.

autoracen

Vowles begon zijn carrière als ingenieur bij BAR dat zijn naam veranderde in Honda Racing F1. Door de financiële crisis in 2008 werd het team overgenomen door Ross Brawn. Een jaar later besloot het team, dat direct beide kampioenschappen won uit de sport te stappen en het team voor het symbolische bedrag van één pond te verkopen aan Mercedes. Hij is dus in principe nooit van team veranderd, dat doet hij nu wel.

De Brit komt in actie in de McLaren 720S GT3. Hij gaan rijden met Manuel Maldonado, het neefje van eenmalig Grand Prix-winnaar Pastor Maldonado.

"Ik ben erg blij met de coureurs die we hebben vastgelegd voor Asian Le Mans", zei teambaas Andrew Kirkaldy. "We kijken er allemaal naar uit om aan de slag te gaan met de McLaren 720S en hopelijk onze eerste overwinning van het seizoen te behalen. Het zal zeker ook handig zijn om een van de beste strategen van F1 in het team te hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS