Formule 1

Mercedes start met Formule 1 MGU-H technologie in AMG wegauto's

Uitgegeven door Bart • 18 juni 2020 12:44 • Print artikel

De Formule 1 staat te boek als het toppunt van technologie. Waardevolle vondsten worden regelmatig overgenomen in de productie van auto's voor op de openbare weg. Het team van Mercedes voegt een onderdeel aan deze lijst onderdelen toe. In de toekomstige AMG supercars zal de MGU-H gebruikt worden.

Mercedes MGU-H


De Motor Generator Unit-Heat is een apparaat dat energie kan terugwinnen of opslaan van of naar de turbolader in een F1-auto. Het gebruikt de gassen die de turbine van de turbocompressor laten draaien om elektriciteit te produceren.

Het onderdeel werd in de Formule 1 voor het eerst in 2014 geďntroduceerd. Dat was de start van het hybride tijdperk met de 1.6 liter V6-motoren. Een voor Mercedes zeer succesvol tijdperk met zes dubbele wereldtitels op rij.

"We hebben onze doelen duidelijk gedefinieerd voor een elektrische toekomst", zegt Mercedes-AMG directeur Tobias Moers. "Om die doelen te behalen, werken we met zeer innovatieve onderdelen. De komst van de elektrische turbocompressor is een volgende stap in het proces om Formule 1-technologie naar de straat te brengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS