Formule 1

Mercedes ontkent dat zij het ontslag van Michael Masi geŽist hebben

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2022 19:11 • Print artikel

Door BBC Sport is gemeld dat na de controverse in Abu Dhabi waar Max Verstappen zich tot kampioen kroonde, Mercedes en de FIA afspraken gemaakt zouden hebben. Het Duitse team had twee protesten ingediend die na de race werden afgewezen, maar Mercedes wilde hier tegen in beroep gaan. Volgens de Engelse zender zou het F1-team uit Brackley deze ingetrokken hebben, maar wel geŽist hebben dat wedstrijdleider Michael Masi ontslagen zou worden.

Mercedes F1 Toto Wolff

Volgens BBC Sport zou Hamilton zijn vertrouwen zelfs dusdanig verloren hebben, dat hij zelfs zijn toekomst aan het ontslag van Masi heeft opgehangen. De Brit zou niet terugkeren als de wedstrijdleider in zijn positie blijft zitten. Daarnaast zou Mercedes geŽist hebben dat ook het hoofd technische zaken van de formule autoís, Nikolas Tombiazis het veld moet ruimen. Dit zouden volgens de zender de eisen van Mercedes geweest zijn om de protesten te laten varen.

Inmiddels ontkent Mercedes, volgens Planet F1, dat een dergelijke afspraak over de toekomst met van Masi en Tombiazis, is gemaakt. Het F1-team zegt bij haar oorspronkelijke standpunt te blijven dat men de verzekering heeft gekregen dat zaken serieus en volledig onderzocht worden door de FIA.

Een maand na het einde van het F1-seizoen is er enige actie van de FIA gekomen. De FIA wil begin februari het onderzoek afgerond hebben inzake de beslissing van de wedstrijdleiding in de eindfase van de GP van Abu Dhabi.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS