Formule 1

Mercedes ontkent dat het de F1 ook dit seizoen zal domineren: "Maar het voelt zeker alsof we de auto in het algemeen zijn blijven verbeteren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2020 15:12

SPIELBERG - Ondanks het feit dat ze de openingsdag domineerden, weigerden Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas te erkennen dat hun W11 dominant was. De coureurs waren in beide vrije trainingen van vrijdag bovenaan te vinden op het circuit in Spielberg waar zondag de Grand Prix van Oostenrijk wordt gehouden.

Mercedes Grand Prix Oostenrijk F1


Lewis Hamilton kreeg zo zijn perfecte start in zijn poging zijn wereldtitel van vorig jaar te verdedigen. De pre-season tests in februari waren al een indicatie dat Mercedes dit jaar opnieuw van uitzonderlijke klasse zou kunnen zijn. Dat werd bevestigd door de resultaten van vrijdag.

Hoewel het in Brackley gestationeerde team een paar weken geleden al een privé-test hield op het circuit van Silverstone, was Hamilton blij terug te keren in de auto van 2020 die heel anders voelde dan de Mercedes uit 2018 die tijdens de test werd gebruikt. De Brit zei dat hij grote verbeteringen voelde in de nieuwe auto in vergelijking met zijn auto van vorig jaar.

"Het is geweldig om terug te zijn. Het heeft lang geduurd, dus het voelt geweldig om de nieuwe auto voor het eerst sinds februari weer te voelen, een groot verschil met de auto die we op Silverstone hebben getest. Ik kan me niet herinneren hoe het in februari voelde om eerlijk te zijn. Dat is al zo lang geleden. Positief is dat de auto vandaag goed aanvoelt, het voelt zeker alsof we de auto in het algemeen zijn blijven verbeteren ten opzichte van vorig jaar en dat is een positieve ontwikkeling."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS