Formule 1

Mercedes noemt geruchten over contractverlenging Lewis Hamilton 'pure fictie'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2021 08:12 • Print artikel

Mercedes zegt dat berichten over de financiŽle onenigheid die de contractbesprekingen tussen de Duitse outfit en Lewis Hamilton zou vertragen, 'pure fictie' zijn.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Mercedes en Hamilton zijn bezig met onderhandelingen over de toekomst van de Brit in de F1. Alles wijst erop dat de zevenvoudige wereldkampioen een nieuw contract gaat tekenen bij zijn werkgever. Beide partijen bevinden zich waarschijnlijk in het proces van het definiŽren van de laatste details van hun volgende overeenkomst. De vertraging heeft geleid tot geruchten dat geld de gesprekken tot stilstand heeft gebracht.

Hamilton is naar verluidt op zoek naar een voorschot van 40 miljoen euro en een percentage van het prijzengeld van het team. De Italiaanse krant Corriere della Sera beweert dat nieuwe mede-teameigenaar INEOS bereid is om bij te dragen aan het aanbod van Mercedes om te voldoen aan de fundamentele financiŽle eisen van Hamilton.

Een woordvoerder van Mercedes dringt erop aan dat er 'geen redenen zijn om bezorgd te zijn' over de vertraging ronde de contractverlenging.

In Abu Dhabi zei Mercedes F1-baas Toto Wolff dat de onderhandelingen met Hamilton zich konden uitstrekken tot de vooravond van de pre-season tests, begin maart. "We zijn er niet bezorgd over of we er uit zullen komen", zei de Oostenrijker vorige maand. "We plakken er geen specifieke datum op omdat we niet onder druk willen staan. Vroeg of laat moet het geregeld zijn en op zijn laatst voordat we gaan testen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS