Formule 1

Mercedes niet zeker over voortzetten concept W13: "Nog niets is uitgesloten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 september 2022 19:01 • Print artikel

De afgelopen acht seizoenen in de Formule 1 werden compleet gedomineerd door het team van Mercedes. Vanaf 2014 wonnen ze acht constructeurstitels en zeven coureurstitels, maar dit jaar is het anders. De Duitse krachtpatser komen met hun W13 niet op eigen kracht in de buurt van Ferrari en Red Bull. Het team staat geregeld op het podium, maar een overwinning is nog niet binnen.

null

George Russell begon dit jaar aan zijn eerste seizoen als Mercedes-coureur en kreeg het niet zo makkelijk als zijn voorgangers. Het innovatief bedachte sidepod-design van het team had niet het gewenste effect. Het lukte het team maar moeilijk om de auto te begrijpen en daarnaast kampte ze ook met het porpoising. Het hobbelen is inmiddels grotendeels opgelost, maar het concept van de W13 is nog zeker niet uitgewerkt.

Op Formula1.com blikt de Britse-coureur terug op het seizoen tot nu toe: "Ik denk dat nog niets is uitgesloten. We hebben een uniek ontwerp met de sidepods. Het is niet uitgesloten dat we met dat ontwerp doorgaan, maar het is ook niet uitgesloten dat we de filosofie volledig veranderen", vertelt Russell aan de website. “Of we nu brede of smalle sidepods hebben, dat is niet het verschil in prestaties", legt de Mercedes-coureur uit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS