Formule 1

Mercedes laat 'geheim' nog niet zien: "We willen niet dat de concurrentie hetzelfde probeert"

Uitgegeven door Bart • 3 maart 2021 04:45 • Print artikel

Bij de presentatie van de Mercedes W12 viel op dat de vloer van de auto niet of nauwelijks in beeld gebracht werd. De reglementen voor de vloer van de F1-auto's zijn veranderd om de downforce te verminderen. Technisch directeur James Allison zei bij de presentatie dat het de concurrentie niet wijzer wil maken. Allison wilde ook niet zeggen voor welke onderdelen Mercedes de twee beschikbare tokens heeft gebruikt.

Mercedes W12


Vorig jaar verraste Mercedes tijdens de pre-season test in Barcelona vriend en vijand met het DAS-systeem waarmee de stand van de wielen tijdens het rijden aangepast kon worden. Dat systeem is vanaf dit jaar verboden, maar wellicht heeft Allison een andere geniale oplossing voor de vloer bedacht.

"Het is met name de vloer van de auto die aangepast moest worden en dat deel laten we jullie nog niet zien", aldus Allison bij de presentatie van de W12. "We hebben de vloer aangepast naar de nieuwe regels en de aerodynamische details willen we nog niet prijsgeven. We willen niet dat de concurrentie hetzelfde gaat proberen in hun windtunnels. Alle teams kijken naar elkaars auto's en ze zullen zeker naar onze auto kijken. We zijn nog niks verplicht, dus de vloer blijft nog even geheim."

Volgens Allison kan de aanpassing van de vloer veel invloed hebben. "Aerodynamisch gezien kan het veel verschil maken. Een kleine aanpassing kan tot veel prestatievermindering leiden. Toen de regels helder waren, hebben we met het hele team bedacht hoe we dat verlies konden compenseren."Mercedes W12


Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS