Formule 1

Mercedes kijkt specifiek naar tijdsverschillen tussen Hamilton en Verstappen: "In bochten vijf en in de aanloop naar de tiende bocht laat je..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 augustus 2020 10:58

BARCELONA - Lewis Hamilton ziet Max Verstappen als de grootste bedreiging in Barcelona dit weekeinde. Zijn teamgenoot bij Mercedes Valtteri Bottas kan ook een gevaar zijn, maar de Brit lijkt tijdens de races minder moeite met hem te hebben. Wat opviel tijdens de vrije trainingen van vrijdag dat Mercedes heel goed keek naar wat Verstappen aan het doen was.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De coureur van Red Bull veroorzaakte zenuwen bij Mercedes. Dat werd duidelijk in de eerste race op Silverstone en in de tweede race was het Duitse team aan het controleren. Met een vrij warme temperatuur lijkt de komende Grand Prix ook enigszins in het voordeel te zijn van Red Bull Racing.

De vrije training is vooral het uitvoeren van de eigen programma's, het verzamelen van gegevens en meer. Toch hield Mercedes Verstappen al in de gaten. Tijdens zijn sessie kreeg Lewis Hamilton op de radio te horen waar hij langzamer was dan de Nederlander. "In bochten vijf en in de aanloop naar de tiende bocht laat je wat tijd achter ten opzichte van Verstappen."

Dit geeft de indruk dat Mercedes en vooral Hamilton zich erg zorgen maken over hoe Verstappen zich op de baan gedraagt. Valtteri Bottas daarentegen - die de snelste tijd reed - hoorde zulke berichten niet op de radio, terwijl het verschil tussen hem en Hamilton erg klein was.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS