Formule 1

'Mercedes is van plan Nyck de Vries een Williams-zitje te geven'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2021 19:05 • Print artikel

Volgens berichten in Italië wil Mercedes het Williams-zitje van George Russell, dat eind dit seizoen waarschijnlijk vrijkomt aan hun Formule E-coureur Nyck de Vries geven.

Nyck de Vries Mercedes Formula E F1


Het lijkt er steeds meer op dat Mercedes-junior Russell Valtteri Bottas zal vervangen bij het Duitse team voor 2022 en daarna, waardoor Williams een coureur nodig heeft.

Er is sprake van dat Bottas zal terugkeren naar zijn voormalige team in een rechtstreekse ruil, maar hij is nu blijkbaar in gesprek met Alfa Romeo over de mogelijkheid om de plaats in te nemen van zijn mede-Fin Kimi Räikkönen, mocht die besluiten om met pensioen te gaan.

In plaats daarvan is volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com een andere Mercedes-coureur de koploper, zij het een Formule E-coureur - De Vries, de Formule 2-kampioen van 2019 en de huidige leider van het Formule E-klassement.

"Mercedes wil een stoeltje blijven houden dat ze beschikbaar kunnen stellen aan hun junior-coureurs (zoals met Russell zelf is gebeurd) en het Williams-zitje is in feite de enige mogelijke mogelijkheid", aldus het rapport.

"Met op dit moment geen jongeren die klaar zijn om de sprong vanuit de Formule 2 te maken, overweegt Mercedes de mogelijkheid aan te bieden aan een van hun Formule E-coureurs en de keuze lijkt te zijn gevallen op De Vries."

De andere logische optie zou De Vries' teamgenoot, voormalig McLaren-coureur Stoffel Vandoorne, zijn geweest, maar omdat de Nederlander jonger is en dit jaar beter presteert dan de Belg, is het logisch dat ze in plaats daarvan hem de keuze geven.

Er is echter geen garantie dat de 26-jarige het zitje krijgt, want Williams overweegt ook Nico Hülkenberg, Daniil Kvyat, hun ontwikkelingscoureur Dan Ticktum en Alpine junior Guanyu Zhou.

De Vries is op dit moment echter de favoriet vanwege de invloed die Mercedes heeft op het Britse team.

"De Mercedes-factor lijkt op papier in het voordeel van De Vries, die daarmee de enige rookie zou kunnen worden die aan het wereldkampioenschap van 2022 begint", vervolgt het rapport.

Met nog twee rondes te gaan, leidt De Vries het Formule E-kampioenschap met zes punten voorsprong op landgenoot Robin Frijns. Met slechts 20 punten verschil tussen de top acht coureurs kan er echter nog veel veranderen.

Als de Nederlander het Williams-zitje bemachtigt, wordt hij de eerste coureur ooit die van de Formule E naar de Formule 1 overstapt in plaats van andersom.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS