Formule 1

Mercedes is dus gewaarschuwd - Max Verstappen: "In de regen is het minder voorspelbaar"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2021 04:04

Al jarenlang is Mercedes heer en meester tijdens de Russische Grand Prix. Het Autodrom van Sochi ligt de auto van de regerend wereldkampioen erg goed vanwege de lange rechte stukken. Op dat vlak hebben Red Bull en Honda een stap gemaakt en de kans op regen helpt ook nog een handje dat een volgende Mercedes-zege geen zekerheidje is. Max Verstappen denkt dat er wel wat mogelijk is.

Max Verstappen


"Je hebt hier toch nog veel rechte stukken en ze hadden de laatste jaren natuurlijk ook gewoon een goede auto, dus dan ga je ook hier hard", aldus Max op Verstappen.com. "Wij kwamen vaak net iets te kort, ook op het rechte stuk en in de race. In het algemeen verwacht ik dat het dit jaar beter zal gaan, maar met de kans op regen is het afwachten. In de regen is het minder voorspelbaar dan op een droge baan, maar ik denk dat we dit seizoen in beide situaties snel zijn, dus ik heb niet een echte voorkeur."

Mercedes is dus gewaarschuwd. "Het zit in de details waar het verschil gemaakt wordt ten opzichte van Mercedes. Je kan een goede auto hebben, maar dan moet je daar nog alles uit zien te halen qua afstelling. We moeten elk weekend opnieuw het beste eruit zien te halen. Sommige circuits liggen een auto ook iets beter dan andere. Het zit het hele seizoen al dicht bij elkaar en het wisselt wie er net sneller is. Dat zal denk ik zo doorgaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS