Formule 1

Mercedes is bereid om naar de rechtbank te gaan: "We hebben niets fout gedaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 augustus 2020 10:03

De Formule 1-teams staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de brake ducts en de uitspraak rond Racing Point. Diverse teams zijn verbaasd dat Racing Point is veroordeeld, maar toch mag doorrijden met de illegale ontwerpen op de auto. Racing Point begrijpt op hun beurt niet dat ze veroordeeld zijn en daarmee ook Mercedes, die de ontwerpen aanleverde. Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt zelfs bereidt te zijn om naar de rechtbank te stappen.

Toto Wolff facemasq

Racing Point kreeg 400.000 euro boete en 15 punten aftrek. Zij hebben inmiddels aangegeven in beroep te gaan, terwijl Renault, McLaren, Ferrari en Williams ook beroep hebben aangetekend. Zij vinden juist dat er een zwaardere straf gegeven moet worden. Toto Wolff van Mercedes maakt zich echter geen zorgen en ziet niet in wat er fout gedaan is. De Oostenrijker zegt zelfs dat de teams ook Mercedes moeten aanklagen, als ze vinden dat zij de regels gebroken hebben.

“Er is geen protest tegen ons geweest, we hebben niets fout gedaan”, zegt de teambaas na afloop van de Grand Prix ter ere van het 70-jarig bestaan tegen Crash.net. “Ik geloof sterk dat Racing Point niets verkeerds heeft gedaan. Ik geloof dat als dit naar het International Court of Appeal gaat, dat advocaten een sterke mening hebben dat deze casus gebouwd is op erg, erg zachte pilaren en daarom dat iedereen die betrokken is goed zit. Ik spreek elke dag met Ola [Kallenius, CEO van Mercedes, red.] en we spreken over de goede en slechte dingen. Het mag duidelijk zijn dat onze reputatie belangrijk is, maar het is nog intact. Als iemand denkt dat we iets verkeerd hebben gedaan, dan moeten ze protesteren en gaan wij met een goed gevoel naar de rechtbank.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS