Formule 1

Mercedes in de races niet zo dominant: "Op oudere banden zijn we niet sneller dan Red Bull"

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2020 05:08 • Print artikel

Door zijn dubbele tijdstraf kwam Lewis Hamilton tijdens de Russische Grand Prix achter Max Verstappen te liggen. Eenmaal op de derde plaats achter de Red Bull-coureur kwam de 35-jarige Brit nauwelijks dichterbij. Volgens track engineer directeur Andrew Shovlin is de Mercedes in races niet zo dominant ten opzichte van de Red Bull.

Lewis Hamilton


Hamilton moest op de rode band starten en daardoor een langere stint op de harde compound rijden dan Valtteri Bottas en Verstappen. "De strategische opties voor Lewis waren beperkt", aldus Shovlin in een Mercedes-video op YouTube. "Dat lag niet alleen aan de tijdstraf. Als je op de zachte band start, moet je eerder naar binnen en een langere stint op de harde compound rijden."

"Lewis reed sterk en wist zijn banden goed te managen", zo vervolgt de engineer directeur. "Als hij dat niet gedaan had, had hij op die banden het einde van de race niet gehaald. Op wat oudere banden is onze auto helemaal niet zo veel sneller dan de Red Bull. Dan kunnen we dat gat niet snel dichten en een inhaalactie wagen. Starten op softs en de tijdstraf zorgden ervoor dat een derde plaats voor Lewis het hoogst haalbare was."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS