Formule 1

Mercedes imiteert Red Bull en Ferrari qua ontwerp: "We zijn hoopvol gestemd dat we een grote stap..."

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2022 18:15 • Print artikel

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell hebben in de eerste vijf races van 2022 nog niet kunnen imponeren. De W13 heeft extreem veel last van het stuiteren van de auto en tot nu toe heeft de regerend wereldkampioen bij de constructeurs het probleem niet kunnen oplossen. In Barcelona brengt Mercedes een grote upgrade naar de auto en het is afwachten hoeveel dat Hamilton en Russell gaat brengen.

Mercedes Filmdag


Mercedes hield woensdag een filmdag op het Circuit de Catalunya. Op de eerste foto's uit Spanje is te zien dat Mercedes achter de voorvleugel kiest voor hetzelfde ontwerp als Red Bull en Ferrari. Wil het team nog een rol van betekenis gaan spelen dit jaar, zal deze update raak moeten zijn.

"We hebben ongelofelijk hard gewerkt om de data van Miami te verwerken naar de upgrades voor Barcelona", aldus teambaas Toto Wolff in zijn preview. "We hebben tijdens de wintertest veel gereden in Barcelona, maar de auto is inmiddels al fors veranderd. We kunnen de data naast elkaar houden en we zijn hoopvol gestemd dat we een grote stap vooruit kunnen zetten."

Over het circuit is Wolff duidelijk. "Het is een allround circuit dat de auto op alle mogelijke aspecten test. Je kunt hier normaal gesproken moeilijk inhalen, maar we zullen zien hoe dat met de nieuwe auto's gaat. Als je de F1 vergelijkt met een basketball wedstrijd zitten we aan het einde van het eerste kwart. We moeten alles wat we geleerd hebben omzetten naar een betere performance. Er is nog genoeg om voor te vechten."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS