Formule 1

'Mercedes ging er volledig vanuit dat Lewis Hamilton bij titel in Abu Dhabi zou stoppen'

Uitgegeven door Bart • 25 januari 2022 13:42

Het is nog altijd onzeker of Lewis Hamilton in 2022 weer de strijd met Max Verstappen zal aangaan. De Britse pers blijft speculeren over de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen. In een bericht van The Telegraph valt te lezen dat Mercedes een backup-plan klaar had liggen als Hamilton in Abu Dhabi wel de wereldtitel had gepakt. Ondanks een doorlopend contract zou de Brit zijn helm aan de wilgen hebben willen hangen.

Hamilton Verstappen


Volgens de Britse krant ging Mercedes er volledig vanuit dat Hamilton zou stoppen als hij zijn achtste titel had veroverd. Door de ultieme plottwist kon daar een streep door. Mercedes wil Hamilton aan zijn contract houden, maar het is de vraag of de coureur er mentaal klaar voor is. De 37-jarige Hamilton zou in zijn hoofd al met een afscheid bezig zijn geweest. De beslissingen van raceleider Michael Masi tijdens de slotfase in Abu Dhabi hebben zijn gedachten niet veranderd, al blijft de wil op een achtste titel levend.

Hamilton zou in zijn contract een clausule hebben laten opnemen dat hij bij een achtste wereldtitel direct zou kunnen stoppen. Wat de gevolgen zijn van het mislopen van de titel is niet duidelijk. Al lijkt het niet logisch dat Mercedes er een juridische strijd van gaat maken. Hamilton zou eerst de resultaten van het FIA-onderzoek willen afwachten, maar de federatie heeft al laten weten pas op de vrijdag in Bahrein met nieuws te komen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS