Formule 1

Mercedes 'gerustgesteld' door tempo in strijd met Red Bull: "Het is gewoon een kwestie van..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2021 16:07 • Print artikel

Mercedes-engineeringdirecteur Andrew Shovlin zegt dat het team 'gerustgesteld' is dat ze Red Bull de laatste tijd in tempo hebben kunnen overtroeven. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren in Turkije beter dan Red Bulls Max Verstappen en Sergio Pérez. Bottas hield Verstappen de hele race op afstand en won in de vochtige omstandigheden op Istanbul Park.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Het lijkt erop dat Mercedes op zijn minst op gelijke hoogte is gekomen met de prestaties van de auto's van hun rivalen, of zelfs een voorsprong heeft genomen, wat volgens het team een goed voorteken is voor de laatste races van het jaar.

"We hebben weer een goede reeks in vorm op het droge, we hebben laten zien goed tempo hier in de natte en het ziet eruit als een auto die kampioenschappen kan winnen", zei Shovlin na de Grand Prix van Turkije.

"Als je teruggaat naar het begin van het jaar zijn er beslissingen genomen over de ontwikkeling en de balans tussen de twee jaren. Eén van onze zorgen was of we aan het eind van het jaar nog steeds in staat zijn om de auto op pole te zetten en een eerste rij te bemachtigen om een race te controleren."

"Het is echt geruststellend dat we nu bij de laatste races zes zijn aanbeland en dat we hebben laten zien dat we een pakket hebben dat hen op zaterdag en op zondag kan verslaan."

Red Bull heeft de afgelopen races geklaagd over het schijnbaar toegenomen vermogen van de motor van Mercedes, waarbij Helmut Marko beweerde dat het leek alsof hun auto altijd met geopende DRS reed, zo groot is hun voordeel op het rechte stuk.

Maar wat de volgende race in Austin betreft, is het nog maar de vraag hoe de teams elkaar zullen vinden. Maar gezien Hamiltons vijf eerdere overwinningen op het Circuit of the Americas, één van zijn favoriete circuits, is het waarschijnlijk dat de Brit de favoriet voor de overwinning zal zijn.

De Mercedes-ingenieur is daar echter niet zo zeker van. "Het is moeilijk te zeggen", zei Shovlin, geciteerd door The Race. "We moeten naar al deze races gaan en kijken naar wat ons kan pakken, niet naar wat gemakkelijk voor ons zal zijn."

"Het is gewoon een kwestie van kijken naar alle data die uit de simulaties komen en uitwerken wat we met de auto moeten doen. Het asfalt is daar heel anders, maar het is wel een circuit waar Lewis heel sterk is geweest. Het is een circuit waar goede inhaalmogelijkheden zijn."

"Er is bandendegradatie, dus dat verandert de dynamiek van de race een beetje, maar er is geen reden om te denken dat we niet sterk zouden zijn in Austin. We hebben ons goed voorbereid op onze komst en de auto is in het juiste window geweest en dat is waarvoor we moeten zorgen voor de volgende race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS