Formule 1

Mercedes geeft update over toestand Lewis Hamilton en schade aan zijn auto

Uitgegeven door Bart • 16 september 2021 03:04 • Print artikel

Mercedes verwacht dat Lewis Hamilton geen schade overhoudt aan zijn crash met Max Verstappen tijdens de Italiaanse Grand Prix. De Red Bull eindigde bovenop de Mercedes en de zevenvoudig wereldkampioen kreeg een behoorlijke klap te verwerken. Met dank aan de halo bleef hem een erge blessure bespaard.

Lewis Hamilton


In zijn debrief op de website van Mercedes vertelt trackside engineering director Andrew Shovlin dat het goed gaat met Hamilton. "Lewis heeft een pijnlijke nek en je hebt op de beelden kunnen zien hoe ver hij naar voren werd gedrukt. Gelukkig heeft hij wat tijd om te herstellen en is zijn fysio Angela bij hem. We hopen dat hij in Rusland weer volledig fit zal zijn."

"Deze crash is het bewijs dat de veiligheid in de Formule 1 de laatste jaren flink vooruit is gegaan", zo voegt strategist James Vowles daarnaa toe. "De halo heeft zijn leven gered, de helm heeft de impact opgevangen en het HANS-systeem heeft gewerkt zoals zou moeten. Daardoor is Lewis alleen licht beschadigd maar wel oké."

Shovlin geeft nog een update over de opgelopen schade. "De achtervleugel was behoorlijk beschadigd, je hebt kunnen zien hoe ver die werd doorgebogen. Er is schade bij de vleugels en de vloer, maar het meeste is opgevangen door de roll hoop en de halo zelf. Het lijkt erop dat de motor oké is. We zullen nog moeten kijken hoe de versnellingsbak eraan toe is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS