Formule 1

Mercedes geeft 'realiteitscheck' over impact van onthulling Red Bull RB19-vloer

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2023 11:45

MONTMELO - Technisch directeur van Mercedes Andrew Shovlin zegt dat er 'ideeën' kunnen worden geput uit het prachtige uitzicht op de Mercedes- en Red Bull-vloeren in Monaco, al is dat niet simpelweg kopiëren en plakken.

Mercedes Grand Prix F1 Spain


Nadat Lewis Hamilton uit FP3 was gecrasht, gaf de takelwagen die de getroffen W14 wegtilde de wachtende fotografen en de rivaliserende teams een perfect zicht op de onderkant van de auto.

Hetzelfde lot trof Red Bull later toen Sergio Pérez in de kwalificatie de muur raakte in Sainte Devote. Hun vloer is misschien nog wel interessanter gezien hun allesoverheersende start van het seizoen, met zes overwinningen uit zes.

Shovlin verwacht dat de teams de zeer nuttige beelden hebben bestudeerd, waarschijnlijk eerder die van Red Bull dan die van Mercedes, hoewel hij waarschuwde dat het niet zo eenvoudig is om te kopiëren wat je ziet en dan net zo snel te zijn als Red Bull.

"Je kunt zeker ideeën opdoen over wat ze proberen te doen met flowstructuren, waar ze misschien naartoe gaan met de ontwikkelingsrichting", zei Shovlin tegen Sky F1.
"Als je naar vorig jaar en dit jaar kijkt, dan kun je enigszins begrijpen wat ze daar aan het doen zijn."

"Maar de realiteit is dat die foto's je wel inspiratie kunnen geven of op een idee kunnen brengen.

"En de realiteit is dat je het grootste deel van je inspanningen moet richten op het begrijpen van je eigen auto en van daaruit verder moet ontwikkelen. Dus ik denk dat het wat inspiratie geeft, maar niet veel meer dan dat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS