Formule 1

Mercedes door porpoising maanden ontwikkeling weg kunnen gooien: "Gat groot deel gedicht! Veelbelovend!"

Uitgegeven door Bart • 13 januari 2023 06:30

Het team van Mercedes heeft in de eerste helft van 2022 de auto niet kunnen doorontwikkelen omdat het eerst het porpoising moest oplossen. Volgens George Russell heeft Mercedes een deel van de ontwikkeling zelfs weg moeten gooien. Uiteindelijk wist het team wel stappen te maken en de auto door te ontwikkelen waardoor Russell de Grand Prix van Brazilië kon winnen.

George Russell Lewis Hamilton


"Zoals Toto Wolff al gezegd heeft, zijn we maanden bezig geweest om het porpoising op te lossen", zegt Russell in een interview met GP Fans. "Om eerlijk te zijn heeft het ons misschien wel acht maanden gekost, omdat we veel ontwikkeling al voor de start van het seizoen hebben gedaan. Dat kon zo de prullenbak in en we konden weer op nul beginnen."

Toch kreeg Mercedes het voor elkaar om dichter bij Red Bull en Ferrari te komen. "Het is een rare vergelijking, maar in het begin van het jaar kwalificeerden en finishten we achter Haas en Alfa Romeo. Bij sommige races was Alfa Romeo sneller dan ons. Bijvoorbeeld in Imola jaagde Valtteri op mij voor P9. Haas kwalificeerde zich beter dan ons, maar zij hebben niet de ontwikkeling die wij kunnen doen."

Russell richt zich voor komend jaar dan ook op een strijd met Red Bull en Ferrari. "Onze focus ligt op Red Bull, dat is het te kloppen team. Ferrari en Red Bull ontwikkelen met dezelfde snelheid als wij, maar we hebben het gat voor een groot deel gedicht en dat is veelbelovend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS