DTM

Mercedes breidt uit en zal klantenteams ondersteunen in de DTM

Uitgegeven door Pascal Wekema • 5 februari 2021 15:36 • Print artikel

Het Mercedes-AMG team breidt zijn internationale GT-betrokkenheid uit en zal het aankomend jaar klantenteams ondersteunen in de aangepaste DTM klasse. Net als vorig jaar komt het team ook in andere toonaangevende series aan de start met klantenteams. Daarbij zijn de 24 uur races van Spa en de Nürburgring vaste elementen op de kalender. Ook ontbreken de zilverpijlen niet tijdens de GT World Challenge Europe, de Intercontinental GT Challenge en de ADAC GT Masters allemaal met een sterk deelnemersveld. Tijdens de activiteiten over de hele wereld worden klantenteams ondersteund door een sterke line-up van coureurs.Het is bekend dat Mercedes in de verschillende kampioenschappen altijd sterk voor de dag komt. Mercedes AMG Costumer teams zijn het jaar uitstekend begonnen tijdens de 24 uur van Dubai en de 1-2 in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Daytona, waar onder andere Indy Dontje in de winnende Mercedes reed.

Mercedes komt met een indrukwekkende line up voor de overige klassen. Net als vorig jaar zullen Maximilian Buhk (GER), Maro Engel (GER), Maximilian Götz (GER), Thomas Jäger (GER), Raffaele Marciello (ITA) en Luca Stolz (GER) voornamelijk de Mercedes-AMG GT3 racen dit seizoen.

Voor het komende jaar wordt daar onder andere voormalig DTM rijder Daniel Juncadella aan toegevoegd. Hij reed vorig jaar al de 24 uur van de Nürburgring in een Mercedes en was meteen snel. Ook voormalig Adac GT Masters kampioen Jules Gounon voegt zich bij het team.

"We hebben dit jaar weer een uitstekende line-up en willen hiermee op alle continenten titels winnen. We breiden uit naar de DTM, een toonaangevende serie waar we al veel successen hebben gevierd", zei Stefan Wendl, hoofd van de klantenraceteams.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS