Formule 1

Mercedes bijt hard van zich af: "Red Bull wist dat Max fout zat"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2021 19:19 • Print artikel

Niet voor de eerste keer dit seizoen kwamen Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar op de baan hardhandig tegen. Over de crash in Monza, waarbij beide titelkandidaten uitvielen, lopen de meningen uiteen wie er schuld had. De stewards straften alleen Verstappen en volgens het kamp van Mercedes was dat natuurlijk terecht, maar volgens trackside engineering director Andrew Shovlin bewijzen de woorden van Christian Horner en Helmut Marko dat ze wisten dat Verstappen de schuldige was.

Max Verstappen


"Wij hebben sterk het gevoel dat Lewis niets fout had gedaan en dat het voornamelijk de schuld van Max was", aldus Shovlin in een reactie aan Motorsport. "Zelfs Helmut en Christian probeerden de schuld niet bij Lewis te leggen en voor mij voelt dat alsof ze wisten dat Max fout zat. Bij alle eerdere incidenten probeerden ze namelijk altijd wel de schuld in de schoenen van Lewis te schuiven."

Volgens Shovlin had Hamilton zonder contact met Verstappen de race kunnen winnen. "Het heeft Lewis zeker de tweede plaats gekost, maar misschien ook wel de overwinning. We hebben een goede auto en dan is het goed mogelijk om drie plaatsen terug te pakken. We kunnen het niet meer terugdraaien en moeten ons gaan richten op Rusland."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS