Formule 1

Mercedes biedt China excuses aan voor opmerkingen van Valtteri Bottas: "Sport maakt ons emotioneel..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 november 2020 06:07 • Print artikel

Ziggo F1-commentator Jack Plooij lukt het altijd wel om een grappige opmerking aan de F1-coureurs te ontlokken. Na de afloop van de Grand Prix van Turkije was het Valtteri Bottas die een grap maakte over Covid-19, maar dat werd niet door iedereen gewaardeerd. “Als er een dag was die je in 2020 van de kalender wil schrappen, welke is dat dan?”, vroeg de verslaggever na afloop van de race, waarop de Mercedes-coureur antwoordde: “Vandaag ja. Of misschien de dag dat iemand een vleermuis in Wuhan kocht.”

Valtteri_Bottas_portret_F1_Mercedes

Algemeen wordt aangenomen dat de pandemie in de Chinese stad is uitgebroken, waardoor inmiddels 1,3 miljoen mensen wereldwijd zijn overleden. Als gevolg van de uitspraak voor Ziggo, heeft Mercedes in China nu de volgende verklaring op het microblog platform Sina Weibo gezet:

“Beste Chinese fans,

Zoals we allemaal weten, maakt sport ons emotioneel, vooral met de hoogte en dieptepunten die gebracht worden door winst en verlies. Afgelopen zondag had Valtteri een zware en teleurstellende race, waarin hij de strijd om de wereldtitel verloor. Het was niet zijn bedoeling om iemand voor de Tv-camera’s direct na de race te beledigen en zeker niet om China en de Chinese fans in diskrediet te brengen.

Hij is nog steeds de Valtteri die we kennen, hij geeft om iedere fan in China, net zoveel als wij dat doen. Wij wensen jullie allemaal het beste en ‘stay safe’ in zulke lastige tijden en wij werken er vol toewijding aan om gaaf racen aan jullie allemaal te laten zien.

We wensen jullie een goede week toe en kijken samen uit naar de finaleraces van het seizoen. Team China.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS