Formule 1

Mercedes W13 overtuigt nog niet na Silverstone-shakedown: "Slechtste kleurstelling van dit jaar"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 februari 2022 08:03

De livery van de Mercedes' 2022-uitdager is gemengd ontvangen op de social media, waarbij sommige F1-fans het zelfs "vreselijk" noemden, terwijl anderen het prezen. Mercedes onthulde vrijdag hun nieuwe auto, de Mercedes W13, vlak voor de pre-season tests, die volgende week in Barcelona van start gaan. Na twee jaar een overwegend zwarte kleurstelling te hebben gehad, als onderdeel van hun campagne tegen racisme na de moord op George Floyd door een politieagent in de VS, is het team teruggekeerd naar een voornamelijk zilveren auto.


Consistente kleurstelling
De kleurstelling van Mercedes voor 2022 heeft hints van rood, blauw en zwart, wat redelijk consistent is met wat ze de afgelopen tien jaar hebben gedaan. Na de introductie van de W13 afgelopen vrijdag, gingen enkele F1-fans snel naar sociale media om hun afkeuring van de kleurstelling uit te drukken. Een gebruiker van sociale media in het bijzonder suggereerde dat het mogelijk de "slechtste livery" van 2022 was, maar niet iedereen was het daarmee eens.

Vanuit achterstandssituatie vooruit
Na de lancering van de W13 benadrukte Mercedes-teambaas Toto Wolff dat ze het nieuwe seizoen niet ingaan met "een goed gevoel van recht", refrerend aan de Abu Dhabi-seizoensfinale, en zei hij ook dat er geen garanties zijn dat ze competitief zullen zijn. "De hoop is dat we een competitieve auto hebben, het is geen gegeven met de nieuwe regelgeving", zei Wolff, die vervolgde: “Mensen vragen of we nog een titel gaan winnen, maar we weten niet of we nog op jacht zijn naar een andere titel. Wat ik weet is dat dit team altijd in staat is geweest, zelfs als de omstandigheden moeilijk waren zoals begin vorig jaar, om ons gewoon uit een achterstandssituatie weer naar voren te werken."

Goed uitgangspunt
Verder zei de Oostenrijker dat ze hoopvol zijn dat hun uitdager in 2022 competitief zal zijn en naar de zin zal zijn van Sir Lewis Hamilton en George Russell. “Waar de auto ook is, ik weet zeker dat we er alles aan zullen doen om competitief te zijn. Dus ik hoop dat de auto snel gaat en dat Lewis en George blij zijn met hoe hij rijdt. Dat zou een goed uitgangspunt zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS