Formule 1

Mercedes Esports Team maakt line up bekend met twee Nederlanders: Jarno Opmeer en Bono Huis

Uitgegeven door Pascal Wekema • 27 januari 2021 04:58 • Print artikel

Het Mercedes-AMG Petronas Esports Team heeft zijn line up bekend gemaakt voor 2021. Jarno Opmeer, regerend F1 Esports Pro series kampioen en Dano Moreno, rookie of the year in hetzelfde kampioenschap zullen zich aan het team verbinden en samen met Bono Huis de concurrentie aangaan in dit virtuele kampioenschap.

Jarno Opmeer Dani Moreno en Bono Huis

De 20-jarige Jarno Opmeer die voorheen op de echte circuits actief was in onder meer Karting, Formule 4 en Formule Renault 2.0 voordat hij naar de virtuele wereld overstapte in 2019, was 2020 zijn meest succesvolle Esports seizoen. Opmeer claimde verschillende podia en vier overwinningen en de titel in het F1 Esport Pro Series Drivers kampioenschap. "Ik kan niet wachten om met het Mercedes Team te gaan werken. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen op de virtuele Grands Prix en de Formule E serie. Dit is een extreem getalenteerd en gemotiveerd team en ik zal proberen voor het hoogst mogelijke resultaat te gaan", zei Jarno Opmeer.

Dani Moreno nam in 2020 voor het eerst deel aan het kampioenschap en mocht zich meteen kronen met de Rookie of the year titel in een indrukwekkend seizoen. Hij scoorde direct in zijn eerste race al punten en aan het eind van het seizoen had hij er 70 verzameld. "Om je aan te sluiten bij één van de beste teams in de wereld, naast enkele van de beste coureurs ter wereld is geweldig", zei Dani. "Ik voel me trots om bij het team te mogen komen en zal mijn best doen voor het hoogst haalbare resultaat wat niet makkelijk zal zijn naast Jarno en Bono. Ik moet mijn uiterste best doen en hoop van hen te kunnen leren."

Bono Huis gaat voor zijn tweede seizoen bij de zilverpijlen. Bono heeft de Sim Masters Champion titel gewonnen. In 2020 reed hij in de F1 Esports Pro series en werd 12e in het kampioenschap. "Ik ben blij om door te gaan bij het team, vertelde Bono."Toen ik vorig jaar bij het team kwam, gingen we meteen goed van start met een aantal veelbelovende resultaten. Helaas hielden we dat niet vast en willen ons graag verbeteren. Het is leuk om een team te vormen met Jarno en Dani en dat zou ons moeten helpen om op alle platforms te groeien".

"We hebben een zeer sterke line up met Jarno, Dani en Bono en dit onderstreept onze ambities", legde James Vowles, Motorsports Strategy Director bij Mercedes uit. "Met deze line up zetten we de volgende stap in het ontwikkelen van ons Esports programma."

Het Mercedes Team nam in 2018 voor het eerst deel aan het Esports kampioenschap en behaalde meteen de constructeurstitel in de serie.
Het team is de afgelopen maanden druk bezig geweest en heeft een trainingscentrum ontwikkeld en werkt samen met toonaangevende merken om de virtuele race-omgeving op maat te maken waardoor het geheel sterk op echt racen over het circuit lijkt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS