Formule 1

Mercedes AMG F1-team gaat pas laat naar Hongarije: "Niemand wil vastzitten op een hotelkamer"

Uitgegeven door Bart • 14 juli 2020 17:29 • Print artikel

Het team van Mercedes zal pas zo laat mogelijk naar Hongarije afreizen. Het land heeft strenge richtlijnen rondom het coronavirus voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk en buiten de EU. De straffen zijn fors, variërend van een hoge boete tot een gevangenisstraf. Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat zijn teamleden zich strict aan de regels zullen houden.

Toto Wolff


Al het F1-personeel mag alleen op het circuit of in het hotel verblijven. Het is alleen toegestaan om tussen beide locaties op en neer te reizen. Andere uitstapjes zijn niet veroorloofd. "De richtlijnen gelden vanaf het moment dat je Hongarije binnengaat", zegt Wolff in gesprek met MotorsportWeek.

"Daarom gaan we als team pas zo laat mogelijk naar Hongarije", vervolgt de teambaas. "Niemand wil op een hotelkamer vastzitten van maandag tot en met de donderdag dat we naar het circuit gaan. We blijven dus wat langer in onze bubble in Oostenrijk."

"Wij maken geen onderscheid in verschillende nationaliteiten. In de Formule 1 zijn wij de voorvechters van gelijkheid en we zijn tegen discriminatie. Het laatste dat we willen doen is sommige teamleden privileges geven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS