Formule 1

Mercedes en een nul-score tijdens een Grand Prix: alweer drie jaar geleden...

Voor het team van Mercedes was de wedstrijd ik Bakoe er één om snel te vergeten. Het was de eerste keer in bijna drie jaar tijd dat het team geen punten kon halen met beide auto's. Valtteri Bottas reed een kleurloze race en kwam compleet niet voor in het stuk. Uiteindelijk kon hij wel boven teamgenoot Hamilton eindigen omdat Hamilton in de 'sprintrace' van twee ronden, na de rode vlag die veroorzaakt werd door de klapband en crash van Max Verstappen, zichzelf verremde in de eerste bocht en achteraan moest aansluiten.



Lewis Hamilton had uitstekende zaken kunnen doen in de strijd om de wereldtitel, maar verzuimde om de leiding in de titelstrijd terug te pakken. De laatste keer dat Lewis Hamilton geen punten pakte was in 2018 tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Hij viel toen uit.

Voor Valtteri Bottas is het dit seizoen al de derde keer dat hij geen punten kon halen. Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna viel Bottas uit door een crash met George Russell, hierop volgde een rode vlag.
Tijdens de vorige wedstrijd in Monaco viel Bottas uit, doordat zijn wiel niet losgemaakt kon worden bij zijn pitstop.

De laatste keer dat het Mercedes team met nul punten terug naar de basis in Brackley terugkeerde moeten we ook terug naar de Grand Prix van Oostenrijk 2018. Tijdens die wedstrijd viel naast Lewis Hamilton ook Valtteri Bottas uit. Saillant detail: tijdens die wedstrijd won Max Verstappen toen de Grand Prix op de Red Bull Ring.