Formule 1

Mentaal sterke Charles Leclerc kan wereldkampioen worden: "Maar hij heeft meer nodig om Max Verstappen te verslaan"

Uitgegeven door Bart • 14 augustus 2022 05:02 • Print artikel

Charles Leclerc beschikt dit seizoen over een snelle Ferrari F1-75. De Monegask rijgt de ene pole na de andere aan elkaar, maar staat in de WK-stand wel 80 punten achter op Max Verstappen. Leclerc heeft enkele fouten gemaakt, maar met name zijn team Ferrari laat het af en toe afweten op strategisch vlak. Volgens F1-journalist Lawrence Barretto heeft Leclerc het wel degelijk in zich om wereldkampioen te worden.

Verstappen Leclerc


"Charles nam de verantwoordelijkheid voor zijn fout in Frankrijk", zegt Barretto op de site van de Formule 1. "Hij gaf niet de wind de schuld en zocht niet naar andere excuses. Dat is niet zijn stijl. Hij biedt ook niet zijn excuses aan voor het creëren van een gat om die laatste tienden te vinden. Hij doet alles om te winnen en het kampioenschap weer terug te brengen naar Ferrari. Dat zou voor het eerst in meer dan 10 jaar zijn."

Leclerc rijdt in de ogen van Barretto op een zeer hoog niveau. "Hij moet de hoop nog niet opgeven. Er zijn nog 242 punten te behalen. Leclerc stond in het begin van het seizoen 46 punten voor en staat er nu 80 achter op Verstappen. Het kan zo maar weer omslaan, zelfs al heeft de Nederlander nu een enorm momentum te pakken. De Ferrari F1-75 is snel en dan is een achterstand moeilijk te accepteren. Ze moeten de fouten eruit halen. Leclerc heeft de mentaliteit om de fouten snel te accepteren en verder te gaan. Hij kan absoluut het meeste uit een snelle auto halen, maar dan moeten die fouten wel eruit. Zijn doel is duidelijk. Vanaf nu iedere race winnen en dan hopen dat het genoeg is om Verstappen te achterhalen. Hij heeft meer nodig dan alleen een goede mentaliteit."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS