Formule 1

McLaren wil de 'big spenders vervelen': "Strijden met Mercedes, Ferrari en Red Bull"

Uitgegeven door Bart • 28 mei 2020 11:00 • Print artikel

Volgend jaar stapt McLaren over van Renault- naar Mercedes-motoren en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Vanwege de coronacrisis is het chassis voor het grootste deel bevroren en moeten F1-teams in 2021 met dezelfde auto als dit jaar rijden. Maar McLaren zal het chassis moeten aanpassen om de Mercedes-motor in te passen. Volgens directeur Zak Brown gaan de meeste 'ontwikkelingstokens' daaraan verloren.

Zak Brown


"Het wordt best wel tricky voor ons, omdat we het enige team zijn dat de motor vervangt", aldus Brown in gesprek met Autoweek. "Nu de ontwikkelingen rond de auto's bevroren zijn, hebben we een systeem met tokens voor upgrades. En daar zit een limiet aan. We hebben tokens nodig om het chassis aan te passen voor de motor en dat is jammer omdat we uit de aanpassingen geen winst in performance halen. Nu hebben we alleen de winst van een sterkere motor."

De gedwongen pauze vanwege het coronavirus zorgt ervoor dat alle teams in 2021 de auto voor 2022 binnen het budgetplafond van 145 miljoen dollar moeten ontwikkelen. Big spenders als Mercedes, Ferrari en Red Bull kunnen dan niet meer uitgeven wat ze willen en dat is volgens Brown een enorm voordeel voor de teams in het middenveld. "Ik kijk het meeste uit naar 2022. Niet dat ik 2020 en 2021 al wil overslaan, maar in 2022 hoop ik dat we anders kunnen praten over wie onze grootste concurrent is. Met alle respect zal dat dan geen Racing Point meer zijn, maar dan willen we vechten met Mercedes, Ferrari en Red Bull. Ik wil de topteams tegen die tijd steeds meer gaan vervelen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS