Formule 1

McLaren verwerft meerderheidsbelang in in het Arrows McLaren SP IndyCar-team

Uitgegeven door Peter Vader • 30 november 2021 13:31

McLaren heeft aangekondigd dat ze een deal hebben gesloten om een meerderheidsbelang van 75% in het Arrows McLaren SP IndyCar-team te verwerven. Het Amerikaanse team dat deelneemt aan IndyCar, heeft onlangs Aston Martin Formule 1-reservecoureur Nico Hulkenberg de kans gegeven om in oktober eenmalig te testen op Barber Motorsports Park, aangezien zij overwegen met een derde auto te gaan rijden in 2022. De andere twee coureurs zijn Pato O'Ward en Felix Rosenqvist, zij vormen de al definitief bevestigde line-up voor volgend jaar.

Zak_Brown_F1_McLaren_teamboss
Arrow McLaren SP zal verantwoording afleggen aan Zak Brown

Meerderheidsbelang
In een officieel persbericht werd volgens een bericht van GrandPrix247 de overeenkomst als volgt wereldkundig gemaakt: “McLaren Racing bevestigt vandaag dat het de overeenkomst heeft afgesloten om tegen het einde van het jaar het meerderheidsbelang in het Arrow McLaren SP IndyCar-team te verwerven. Het sluiten van de overeenkomst betekent dat McLaren Racing de meerderheidsaandeelhouder in het team wordt met een meerderheidsbelang van 75 procent, waarbij Arrow McLaren SP formeel deel gaat uitmaken van de McLaren Racing-organisatie.

Zak Brown eindverantwoordelijk
Het team zal worden bestuurd door een vijfkoppig bestuur, bestaande uit drie McLaren Racing-werknemers, Sam Schmidt en Ric Peterson, en zal worden voorgezeten door McLaren Racing-CEO Zak Brown. Taylor Kiel, president van Arrow McLaren SP, zal verantwoording afleggen aan Zak Brown en het bestuur voor de algemene activiteiten en prestaties van het team. De financiële voorwaarden van de deal werden niet bekendgemaakt.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS