Formule 1

McLaren verslaat 'grote' F1-teams en contracteert Ugochukwu

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2021 13:02 • Print artikel

WOKING - Zak Brown zegt dat McLaren grote Formule 1-teams voor was met het bemachtigen van de handtekening van de Amerikaanse kartkampioen Ugo Ugochukwu. Het Britse team kondigde eind maart aan dat hety de 13-jarige regerend FIA Europees kartkampioen had gecontracteerd.

Zak Brown McLaren F1


In de aankondiging zei Brown dat ze de Amerikaan al enige tijd nauwlettend in de gaten hadden gehouden en hij heeft nu onthuld dat andere teams op de F1-grid dat ook deden.

"Er was interesse van een paar andere teams - een paar grote", zei Brown volgens RACER.com. "Ik denk dat hij een geweldige race-stamboom heeft - Andreas en ik spraken er nogal eens over - dus we moesten er wel wat werk in steken, want als hij niet bij McLaren zou tekenen, zou hij zeker elders tekenen; hij had een aantal opties.

"Ik hou van zijn achtergrond, van wat hij tot nu toe bereikt heeft. Ik hou van zijn familie. Hij is erg welbespraakt. Hij is nog erg jong, maar Andreas en ik blijven op de lange termijn denken in onze ambities voor McLaren. We hebben de kans gekregen en ik ben erg blij dat we hem hebben gecontracteerd."

In tegenstelling tot Mercedes, Red Bull en Ferrari heeft McLaren geen eigen jonge coureursacademie die bestaat uit verschillende talenten die uitkomen in de opleidingscategorieën.

Teambaas Andreas Seidl maakt zich daar echter geen zorgen over en zegt dat het belangrijkste is dat ze twee topcoureurs in hun F1-stoelen hebben, en dat is met Lando Norris en Daniel Ricciardo het geval, stelt hij.

"Dat is duidelijk het doel als het gaat om de rijdersbezetting - twee toppers hebben die altijd het maximale uit de auto en uit een raceweekend kunnen halen, om veel punten te scoren. Dat was één van de sterke punten van ons team de afgelopen twee jaar", zei hij.

"Dat was één van de sleutelelementen om die goede posities in het constructeurskampioenschap te scoren en we wilden er natuurlijk voor zorgen dat we met onze rijdersbezetting in die richting blijven gaan.

"Ik ben erg blij dat we Lando en Daniel aan boord hebben. Ik denk dat we (in Bahrein) al hebben gezien - ik ben er absoluut van overtuigd - dat we dit kunnen voortzetten."

Het team had een sterke seizoensstart door P4 en P7 te claimen tijdens de Grand Prix van Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS