Formule 1

McLaren verloor significante onderdelen bij crash Carlos Sainz in Mugello: "De hele fabriek heeft hard moeten werken"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2020 13:35 • Print artikel

Bij de heftige crash in Mugello na de eerste herstart waren vier auto's betrokken. Namens McLaren was Carlos Sainz één van de uitvallers. Na de crash was er van de MCL35 niet veel meer over, zo zegt productie directeur van McLaren Piers Thynne in zijn preview voor de Russische Grand Prix. Volgens de Brit was het maar goed dat de Formule 1 een vrij weekend had.

Carlos Sainz crash


"Helaas was Carlos betrokken bij die grote crash in Mugello, maar ik ben blij dat niemand gewond is geraakt", aldus Thynne op de website van het team. "Vanuit het oogpunt van de productie zijn dat weekend significante onderdelen verloren gegaan. Op weg naar Sochi zullen die aangevuld moeten worden. De hele fabriek werkt er hard aan om onderdelen naar het circuit te krijgen. Alleen op die manier kunnen we onszelf verbeteren."

Normaal gesproken zijn de teams halverwege het jaar al bezig met de ontwikkeling van onderdelen voor komend seizoen, maar de focus van McLaren ligt nog voornamelijk op 2020. "We proberen een bepaalde balans te vinden tussen upgrades, reserve onderdelen en de onderdelen voor volgend seizoen. Dat is een pittige uitdaging. We ontwikkelen nu voornamelijk updates voor de aankomende races met het doel om de auto te verbeteren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS