Formule 1

McLaren tekent optie op Formule E vanaf 2022: "Het zal een uitgebreide evaluatie zijn"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 januari 2021 10:02 • Print artikel

WOKING - McLaren Racing kondigde deze week aan dat het een optie heeft getekend om deel te nemen aan het FIA Formula E wereldkampioenschap van 2022/23. Dat schrijft F1i.com. McLaren-manager van de raceafdeling van het team Zak Brown had vorige maand gezinspeeld op een mogelijke betrokkenheid van de fabrikant uit Woking.

Zak Brown McLaren F1 Formula E


Vooruitlopend op een vaste toezegging voor het all-electric-kampioenschap zal McLaren in de loop van 2021 zijn kans blijven evalueren. "We hebben de Formule E al enige tijd nauwlettend in de gaten gehouden en de voortgang en de toekomstige richting van de serie", zei Brown. "De mogelijkheid om een optie te nemen op een inschrijving geeft ons de nodige tijd om te beslissen of de Formule E geschikt is voor McLaren als toekomstig competitieplatform."

Brown voegde eraan toe dat de observatieperiode van dit jaar McLaren zou helpen om 'een breed scala aan factoren' te begrijpen die van invloed zijn op de serie, waaronder de recente spraakmakende terugtrekkingen van BMW en Audi. "De reden dat we een optie hebben genomen is om onszelf de juiste tijd te geven om de Formule E als een platform voor McLaren Racing in de toekomst te evalueren", aldus Brown.

"Het zal een uitgebreide evaluatie zijn en we zullen kijken naar een breed scala van factoren, met inbegrip van de nieuwe Gen3 auto, de komende budgetgrens, commerciële en marketingvooruitzichten, en de achtergrond van de beslissingen die zijn genomen door de merken die ervoor hebben gekozen om niet verder te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS