Formule 1

McLaren-teambaas Seidl ziet week op week progressie in nieuwe McLaren

Uitgegeven door B Kaligis • 9 januari 2022 14:36 • Print artikel

McLaren-teambaas Andreas Seidl is positief gestemd over de ontwikkeling van de nieuwe McLaren voor aankomend seizoen. Seidl hoopt het gat naar Red Bull en Mercedes te kunnen dichten.

null

Met een heleboel nieuwe reglementen die dit seizoen in werking zullen treden is het volgens Seidl best lastig om een compleet nieuwe auto te bouwen, omdat er geen referentiepunten zijn waaraan het team zich kan vastklampen. Het is dus moeilijk om doelen te stellen aan de auto.
De Duitse teambaas laat aan Formel1.de weten dat hij erg ambitieus is, maar dat het team wel realistisch moet blijven.

Ondanks dat er weinig tot geen leidraad is, heeft Seidl tot nu toe al veel progressie gezien op de 2022-auto. “We boeken van week op week vooruitgang in de windtunneltests. We weten nu nog niet hoeveel dat waard is, dat zullen we pas in Bahrein zien tijdens de kwalificatie”, aldus de Duitse teambaas.

Afgelopen seizoen was McLaren in een felle strijd verwikkeld met Ferrari in de strijd om de derde positie in het constructeurskampioenschap. Deze strijd werd nipt gewonnen door Ferrari. In 2020 eindigde de Britse formatie wel als derde in het kampioenschap en lijkt dus op het eerste gezicht een stap terug te hebben gedaan.

Maar Seidl vindt dat dit zeker niet het geval is. “We hebben in 2021 zeker een grote stap weten te maken met de auto.”
Seidl, die in 2019 aantrad als teambaas heeft binnen het team flink het roer omgegooid. De oud-Porsche teambaas in het WEC zegt dat ze binnen McLaren de afgelopen twee jaar “een grote reset doorgevoerd hebben in het team qua organisatie en structuur.”

“Ik ben er van overtuigd dat we al het talent aan boord hebben om de volgende stap te zetten. We hebben gewoon de tijd nodig. We moeten elke dag samenwerken, en leren van dingen die misschien niet helemaal goed zijn gegaan en daaruit groeien.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS