Formule 1

McLaren-teambaas Stella tilt niet zwaar aan zelfkritische Norris: “Dat is Lando’s karakter”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juni 2024 18:10

Lando Norris moest opnieuw zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. De Britse McLaren-coureur greep net naast een overwinning in Spanje. Niet voor het eerst dit jaar kwam Norris nét iets tekort om de Nederlander te verschalken. Norris was na de race erg zelfkritisch. Zijn teambaas Andrea Stella trekt zich hier weinig van aan en laat Norris rustig omgaan met zijn eigen gevoel. Volgens Stella draait het om inhoud en niet om het gevoel.

Lando Norris Andrea Stella

“Het feit dat Lando zelfkritisch is, is onderdeel van zijn karakter”, begint de Italiaan in gesprek met de internationale media na de Grote Prijs van Spanje. “Soms reageren we teveel op zijn gevoel en niet op de inhoud. Ik vond dat de start van Lando helemaal niet slecht was. Het was een prima start, hij had bijna een wagenlengte voorsprong op Max. In de eerste bocht was Lando juist heel slim, want in een fractie kon je race voorbij zijn”, vertelt de voormalig Ferrari-engineer trots over zijn coureur.

“We reageren niet te zeer op deze eigenschap van Lando, die zichzelf is. Ik ben ervan overtuigd dat dit iets is wat hij de komende jaren zal finetunen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS