Formule 1

McLaren staat stil bij overlijden aandeelhouder Mansour Ojjeh

Uitgegeven door Johann Petermann • 7 juni 2021 00:36 • Print artikel

De Formule 1 stond zondag stil bij het overlijden van Mansour Ojjeh. McLaren won zeven van hun acht constructeurstitels en tien van de twaalf rijderstitels met Ojjeh aan boord. De Saudische miljardair Ojjeh speelde sinds 1984 een belangrijke rol in het succes van het McLaren team in de Formule 1 en het Britse team maakte zondag bekend dat Ojjeh op 68-jarige leeftijd is overleden.

McLaren staat stil bij overlijden aandeelhouder Mansour Ojjeh

De in Parijs geboren Ojjeh kocht McLaren over in 1984 en stuwde het team, samen met Ron Dennis, naar grote hoogtes. "Het is met diepe bedroefdheid dat McLaren Racing de dood aankondigt van Mansour Ojjeh, aandeelhouder van McLaren," kondigde de Britse renstal aan voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. "De Heer Ojjeh is vredig overleden in Genève op 68-jarige leeftijd, omringd door zijn familie, aan wie het team veel sterkte wenst en condoleert met het verlies."

Topman van McLaren, Zak Brown, zei dat iedereen er kapot van is bij het team. "Mansour zit al bijna 40 jaar in het hart en ziel van dit team en is ontzettend belangrijk voor alle successen. Hij was in alle opzichten een echter racer. Ultracompetitief, vastberaden, gepassioneerd en wellicht wel zijn meest bepalende kenmerk: sportief. Ongeacht de intensiteit van de strijd, Mansour zette sportiviteit altijd op de eerste plaats," voegt Brown eraan toe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS