Formule 1

McLaren 'heeft vragen' bij uitspraak stewards over Verstappen-incident

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2021 08:30 • Print artikel

DOHA - McLaren-baas Andreas Seidl zegt dat de beslissing van de FIA om de zaak rond Max Verstappen en Lewis Hamilton in Brazilië niet te heropenen, meer vragen heeft opgeroepen dan antwoorden heeft gegeven over defensieve bewegingen van coureurs.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen werd door de stewards vrijgesproken van elke overtreding na de controversiële actie van de Red Bull-coureur in Sao Paulo, toen hij in het midden van bocht 4 van Interlagos verdedigde door wijd te gaan en daardoor Hamilton naar buiten dwong.

De FIA bevestigde het standpunt van de stewards door het verzoek van Mercedes om een herziening van het incident af te wijzen en de zaak definitief te sluiten.

Seidl is echter van mening dat de beslissing om Verstappen in Brazilië niet te straffen niet consistent was met eerdere beslissingen, waarbij hij verwijst naar de actie van Lando Norris op Red Bulls Sergio Pérez in Oostenrijk eerder dit jaar, waarvoor de McLaren-coureur een tijdstraf kreeg. "Als we dit vergelijken met Lando's geval, hebben we zeker wat vragen", zei Seidl, geciteerd door Motorsport. "Lando kreeg in Oostenrijk een straf voor iets wat vanuit ons oogpunt discutabel was."

"Het was anders dan wat we in Brazilië hebben gezien en daarom zijn we erg geďnteresseerd in, niet per se de uitspraak, of de uitkomst van het onderzoek van vandaag, want dat is een ander proces, maar meer in wat Michael (Masi, red.) de coureurs in de rijdersbriefing zal vertellen, over hoe zij de dingen verder zien gaan."

"Ik denk dat wat de uitkomst ook is, het zeker de aanpak van de coureurs bij bepaalde manoeuvres op de baan zal veranderen. Daarom is het interessant om duidelijkheid te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS