Formule 1

McLaren gaat niet alles overnemen van Mercedes: "We hebben misschien de Mercedes-motor, maar er is nooit gepland dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juli 2020 16:04 • Print artikel

Volgend jaar keert de Mercedes-krachtbron terug in de McLaren. Toch gaat het F1-team uit Woking niet alles overnemen van de Duitsers. Het team blijft gebruikmaken van haar eigen versnellingsbak. Daarmee blijft McLaren bij haar filosofie van het bouwen van haar eigen versnellingsbak, zoals de renstal nu ook doet met de Renault-krachtbron.

McLaren F1 engine GP Hungary

“Er komt geen verandering in onze strategie”, aldus teambaas Andreas Seidl tegenover Motorsport-Total. “We hebben volgend jaar dan misschien wel de beschikking over een Mercedes-motor, maar we hebben nooit gepland om de versnellingsbak te vervangen. Dat is waarom we doorgaan met het bouwen van onze eigen versnellingsbak.”

Het team maakte dit jaar behoorlijke stappen en Seidl onderkent dat een deel van de verbeterde prestaties door de Renault-motor komt. “Er was een 100 procent betrouwbaarheid in de eerste drie races”, vertelt de teambaas. “We eindigden in alle kwalificaties en races, laten we zeggen, met alle zes auto’s in drie races. Het is een goede stap vooruit, in vergelijking met vorig jaar. We hadden een goede wintertest in Barcelona, we reden veel kilometers en dat betaalt zich nu uit. Dat is de sleutel naar het binnenhalen van punten. Ik moet mijn dank uitspreken richting mijn Renault-collega’s voor hun aandeel in de betrouwbaarheid.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS