Formule 1

McLaren en Daniel Ricciardo hebben meer tijd nodig: "Ik moet nog leren om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2021 12:14 • Print artikel

Daniel Ricciardo maakte afgelopen winter de overstap van Renault naar McLaren. Van het gewenste droomhuwelijk is nog geen sprake. De Australiër legt het keer op keer af tegen zijn jongere teamgenoot, Lando Norris. De Australische F1-coureur verwacht dat dat ook nog wel even gaat duren voordat de echte successen eraan komen.

Daniel_Ricciardo_in_car_F1_McLaren

“Er zijn momenten dat je de bocht uit komt en ik zelf denk: ‘Erg goed!’, aldus Ricciardo tegen Auto Motor und Sport. “Een ronde later neem je dezelfde bocht en dan denk ik: ‘Helemaal niet goed!’. Ik moet nog leren om alle sterkte punten van de auto volledig te gebruiken en het niet al te zwaar op te nemen zodra het niet zo goed gaat. Het is een aanpassingsproces. Waarschijnlijk mijn zwaarste in de afgelopen jaren. Het gaat tijd vragen. Veel meer dan ik zou willen.” De verwachting van de Australiër is dan ook dat het nog wel even gaat duren voordat hij de aansluiting met teamgenoot Lando Norris heeft.

“De auto de bocht in gooien en het vertrouwen te hebben dat hij aan het asfalt plakt”, is hetgeen waar de McLaren-coureur naar toe wil, terwijl hij weet dat de weg daarnaar toe niet gemakkelijk: “Het klinkt simpel, maar het is het niet. De auto lijkt niet te werken bij mijn eigen, natuurlijke rijstijl.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS