Formule 1

McLaren-directeur Zak Brown kwaad op Racing Point: "Was het Dr. Dre?"

Uitgegeven door Bart • 24 oktober 2020 09:01 • Print artikel

Racing Point heeft de positieve coronatest van Lance Stroll pas deze week aan de Formule 1 en de FIA medegedeeld. De Canadees voelde zich in het weekend van de Nürburgring niet fit worden, ging in zelfisolatie en moest zijn stoeltje afstaan aan Nico Hulkenberg. Op maandag hoorde Stroll dat hij zondag positief getest had. Waarom Racing Point zo lang gewacht heeft, is niet bekend. Het zet wel kwaad bloed bij andere teams, onder meer bij McLaren-directeur Zak Brown.

Zak Brown


"Als er iemand zich niet goed voelt, zou ik hem of haar iedere dag testen", aldus Brown tijdens de persconferentie in Portimão. "Ik weet niet wie hun dokter is. Al was het Dr. Mallya, Dr. Seuss of wat mij betreft Dr. Dre."

"Ik heb gehoord dat Racing Point heeft gezegd dat ze vaker testen dan ieder ander bedrijf ter wereld", vervolgt Brown. "Ik weet niet waar ze dat vandaan hebben en hoe ze dat berekenen. Ik weet wel dat we onze positieve test in Australië direct gemeld hebben en dat Mercedes dat in hun geval ook gedaan heeft. Racing Point heeft hierin niet transparant gehandeld en dat voor een bedrijf dat het vaakst test van iedereen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS