Formule 1

McLaren F1-teambaas voelt zich mede schuldig: "Het was de verkeerde beslissing"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 september 2021 15:48 • Print artikel

Op het moment dat de regen viel in Sochi, gingen Lewis Hamilton en Max Verstappen direct naar binnen. Lando Norris bleef echter in leidende positie buiten met de slicks. Een verkeerde keuze zo bleek. De Brit zag daarmee een overwinning in rook op gaan. McLaren-teambaas Andreas Seidl neemt het op voor zijn pupil en zegt dat het een gezamenlijk besluit was.

Lando Norris

“Ik zag Lando heel snel nadat hij uit de auto sprong, om hem te danken voor alles wat hij gedaan heeft dit weekend”, aldus de Duitser tegenover Sky F1. “Hij is erg teleurgesteld, maar dat is deel van de sport waarin we zitten. Achteraf is het makkelijk te beoordelen wat we anders hadden kunnen doen. We hadden het achteraf gezien als team niet voor elkaar. Het was de verkeerde beslissing om buiten te blijven, maar dat is een deel van de sport.”

“Hij zit lang genoeg in de sport om te weten dat het een onderdeel van het spelletje is en een deel van het leerproces. Maar niet alleen aan zijn zijde, maar ook aan de zijde van het team. Omdat ik denk dat er altijd een kans is om hem te overrulen vanaf de pitmuur met informatie die we hebben. Uiteindelijk maakten wij gezamenlijk deze call.”

“Vanaf de kant van Lewis hoorden wij ook discussies. Daar liep het eigenlijk precies hetzelfde. Hij had de kans om te wachten om te zien wat wij gingen doen en het tegenovergestelde doen, omdat hij op plek 2 lag. We hadden deze kans niet. We wilden voor de winst gaan, dat is waarom we besloten om buiten te blijven en het werkte gewoon niet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS