Formule 1

McLaren F1 sprak weliswaar met Audi: "Maar we eerbiedigen het contract met Mercedes"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2022 17:47 • Print artikel

McLaren wordt in 2026 gekoppeld aan een samenwerking in de Formule 1 met Audi. Het Duitse merk zou vanaf de nieuwe generatie F1-motoren haar intrede willen doen. Er gaan zelfs geruchten dat Audi het Britse automerk wil overnemen. McLaren CEO Zak Brown zegt dat er contact is geweest, maar dat McLaren het contract met Mercedes eerbiedigt.

Zak Brown F1 McLaren

“Ik heb gehoord dat ze iets gaan doen met Red Bull en Porsche”, zei Brown tegen verslaggevers op de McLaren-fabriek. “Ik denk dat ik met een handjevol mensen op de grid gesproken heb en zoals je je kunt voorstellen hadden we gesprekken, maar op korte en middellange termijn zijn we blij met waar we nu staan.”

McLaren gebruikt op dit moment de motoren van Mercedes en volgens de Amerikaan blijft dat zo tot 2026, wanneer de nieuwe motoren geïntroduceerd worden. Ondertussen heeft Red Bull het intellectuele eigendomsrechten van Honda overgenomen. Vooralsnog neemt McLaren een afwachtende houding aan als het gaat om het gegeven of de VAG-merken wèl of niet naar de Formule 1 gaan komen.

“Ik denk dat het nog niet definitief besloten is en als ze komen, hebben we een contract voor deze termijn”, vervolgt de McLaren-directeur. “Natuurlijk gaan we evalueren waar we staan en wie er in de sport is en nemen te zijner tijd een beslissing wat we in 2026 gaan doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS