Formule 1

McLaren F1-directeur: "Ze hebben absoluut een hekel aan elkaar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2022 08:02 • Print artikel

Het afgelopen Formule 1-jaar gaat de boeken in als het harde gevecht tussen Red Bull en Mercedes. Toch ziet McLaren CEO Zak Brown nog andere mooie momenten. Volgens de Amerikaan was het een jaar vol mooie gevechten op alle posities.

Toto Wolff Christian Horner

“Het is van de eerste tot de laatste plek op de grid een ongelofelijk jaar geweest”, aldus Brown tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Er zijn veel gevechten geweest, om te beginnen het gevecht tussen Lewis en Max voor de titel. Ik herinner mij geen jaar dat zo giftig is geweest tussen twee coureurs en teams, sinds het Senna/Prost-tijdperk.”

Zowel de teambazen Toto Wolff als Christian Horner zeggen niks tegen elkaar te hebben, maar dat het puur de titelrivaliteit was. Dat gelooft de Amerikaan niet. Hij denkt zelfs dat de twee elkaar niet kunnen zien of luchten. “Ze hebben absoluut een hekel aan elkaar”, denkt Brown.

Wanneer de McLaren-directeur terugkijkt op het mooiste moment van zijn eigen team, kan dat er maar een zijn: “Monza was fantastisch, omdat McLaren de dubbel had. Ook hoe Alpine op een onverwachte manier gewonnen heeft. Een ander verhaal is dat Aston Martin ver terug viel en Williams maakte posities goed.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS