Formule 1

McLaren F1: "We geloven in het nieuwe concept en de nieuwe neus is een grote aerodynamische verandering"

Uitgegeven door Bart • 15 oktober 2020 12:52 • Print artikel

McLaren is samen met Renault en Racing Point verwikkeld in de strijd om de derde plaats bij de constructeurs. Het onderlinge verschil is slechts zes punten - Renault 120, McLaren 116 en Racing Point 114 - en het kan vele miljoenen euro's uitmaken of je derde of vijfde wordt. Afgelopen weekend reed McLaren al met updates die gericht zijn op komend jaar als de overstap naar Mercedes-motoren wordt gemaakt. Het zou de indruk kunnen wekken dat het in financieel zwaar weer verkerende McLaren het prijzengeld niet belangrijk vindt. Teambaas Andreas Seidl ontkent nu dat het prijzengeld van de derde plaats bittere noodzaak is.

Lando Norris


"We geloven in het nieuwe concept en de nieuwe neus is een grote aerodynamische verandering", zegt Seidl in een reactie aan het Duitse Auto, Motor und Sport. "We hebben alleen nog meer tijd nodig om het volledig door te ontwikkelen. Doordat er vrijdag niet gereden werd, hebben we het volledige potentieel nog niet kunnen benutten."

Voorafgaand aan het seizoen leek de derde plaats te hoog gegrepen voor McLaren. Er werd een strijd verwacht tussen Mercedes, Red Bull en Ferrari, maar de Scuderia geeft dit seizoen niet thuis. Daarom is een dergelijk hoog prijzengeld door McLaren nooit begroot. "Het heeft geen directe invloed op onze toekomst als we derde of vijfde worden. Met ons businessplan staan we er goed voor. Voor het seizoen begon, hadden we nooit verwacht derde te kunnen worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS