Formule 1

McLaren F1: "Verwerken van motor in onze bolide is hele uitdaging, de Renault-motor zat heel anders in elkaar"

Uitgegeven door Luke Merkx • 12 januari 2021 18:10 • Print artikel

“Ondanks dat we het kampioenschap op een derde plaats eindigden afgelopen jaar, moeten we realistisch zijn.” McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft zich uitgelaten over het gat met de top van de F1: “Het gaat nog wel een aantal jaar duren voor we kunnen vechten met Mercedes.”

McLaren F1


McLaren eindigde het seizoen F1 2020 op een derde plaats bij de constructeurs en daarmee boekte het team uit Woking haar beste resultaat in de F1 sinds 2012. Met de stijgende lijn van afgelopen seizoen en Lando Norris en Daniel Ricciardo als coureursduo lijkt het team op de goede weg te zijn, maar teambaas Andreas Seidl is nuchter over de kansen van het team: “Het gat met de top is erg groot.”

“We weten precies waar we staan. Er is een groot gat met de auto’s die voorop rijden. Vooral Mercedes is erg snel, zij hebben een geweldig bolide ontwikkeld,” vertelde de Duitser tegenover Crash.net. “Ook wij hadden een goede auto en ik ben er trots op dat we de auto gedurende het seizoen van upgrades hebben kunnen voorzien, zeker gezien alle corona-hectiek. Maar we moeten realistisch zijn. Het gat met de top is groot, dat dichten we niet zomaar.”

De teambaas van de Britse renstal kijkt uit naar komend seizoen, maar is erg realistisch. “We moeten niet op een roze wolk gaan zitten omdat we het seizoen van 2020 sterk zijn geëindigd. We moeten stappen in de juiste richting blijven zetten.” Het team uit Woking maakt vanaf 2021 gebruik van een Mercedes-motor. “Ook het verwerken van de motor in onze bolide is een hele uitdaging, de Renault-motor zat heel anders in elkaar,” vertelde Seidl. “We kunnen niet meer doen dan hard blijven werken, uiteindelijk komen we er,” aldus de Duitser.RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS