Formule 1

McLaren jaagt op Aston Martin: "Voordeel dat we met twee coureurs sterk rijden"

Uitgegeven door Bart • 29 september 2023 08:01

McLaren-coureur Lando Norris heeft zijn zinnen gezet op de vierde positie bij de constructeurs. Het gat naar Aston Martin bedraagt nog 49 punten, maar de papaya-kleuren zijn in opmars. Afgelopen weekend scoorde Norris nog 18 punten en voegde Oscar Piastri er 15 aan toe. En dat terwijl Aston Martin met alleen Fernando Alonso slechts 4 punten scoorde.

Lando Norris


McLaren begon het seizoen zeer matig, maar is in de afgelopen 8 races een geduchte speler achter leider Max Verstappen geworden. Norris zegt op de website van de F1 dat hij denkt dat Aston Martin nog te kloppen is. "Ik wist niet dat we zo dichtbij stonden, maar als het gat echt 49 punten is, kunnen we ze zeker nog inhalen."

"Er zijn niet veel races meer te gaan en er komen nog races aan waar Aston Martin sterk zal zijn. Maar ik denk dat we een groot voordeel hebben ten opzichte van de andere teams. Wij hebben twee coureurs die voorin meestrijden en vechten voor veel punten. Niet ieder team heeft dat. We kunnen elkaar helpen en dat geeft ons een voordeel."

Norris kijkt terug naar het bizarre verloop van dit seizoen. "Het is ongelofelijk wat voor grote stappen we hebben gezet. We finishen nu nog 18 seconden achter de winnaar, maar dat is veel meer geweest. Ik ben trots op iedereen binnen het team en we blijven pushen voor meer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS