Formule 1

McLaren beweert dat Norris een rijdersfout maakte: “Lando liet zich verrassen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2023 17:05

LAS VEGAS – Lando Norris zag zijn Grand Prix van Las Vegas al in de beginfase van de race eindigen na een harde crash, waarna hij uit voorzorg naar het ziekenhuis werd gebracht. McLaren heeft de crash onderzocht. Teambaas Andrea Stella stelt dat het een rijdersfout van Norris betrof.

Lando Norris McLaren

Norris’ race eindigde in de tweede ronde, toen hij hard van de baan klapte na een ‘tankslapper’-achtig ongeluk. Hij stapte snel uit, maar voor controle moest hij naar het ziekenhuis. Alles bleek onder controle en hij kon snel het ziekenhuis weer verlaten.

McLaren onderzocht het ongeval van Norris en teambaas Stella kwam na de race bij de internationale media om uit te leggen wat er is gebeurd: "Er ligt een hobbel in die bocht. Dat zie je ook aan die al die vonken die daar onder de auto's vandaan komen. Ik denk dat Lando zich heeft laten verrassen door de combinatie van die hobbel en het feit dat hij op koude banden reed. Los daarvan zien we ook geen problemen met de auto."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS